Home / Stiri / Lifestyle / Reghinul – un exemplu pentru Târgu Mureș!

Reghinul – un exemplu pentru Târgu Mureș!

SST Grup Transilvania

Reghinul a eliminat garajele din cartiere

Reghinul a reușit să scape de garajele din cartierele sale fără prea mare bătaie de cap. La Târgu Mureș, garajele continuă să paraziteze mai toate cartierele, chiar dacă demolarea acestora ar mări spațiul public substanțial, într-un oraș și așa înghesuit. Mai mult, demolarea garajelor ar permite și construirea unui număr mai mare de parcări în aer liber.

Înainte:

 

 

 

 

După:

 

 

 

 

 

Reghinul a realizat reabilitări de calitate a cartierelor comuniste

Reghinul, deși are un buget mult mai mic decât Târgu Mureșul, a știut să vină cu soluții integrate de calitate pentru regândirea cartierelor comuniste. La Târgu Mureș s-a investit continuu în reabilitarea spațiilor publice din cartierele comuniste dar nici pe departe la nivelul calitativ făcut de cei din Reghin. Ar fi cazul să se elaboreze și la noi ghiduri integrate de reabilitare a cartierelor comuniste.

Reghinul știe să prețuiască urbanismul de calitate

Reghinul știe să prețuiască urbanismul de calitate și au acum probabil cel mai bun arhitect șef al unei municipalități din România – Klaus Birthler. Orașul nostru trebuie să acorde mai multă atenție urbanismului și să își construiască o echipă de urbaniști pe măsura ambițiilor orașului.

Ca să tragem o paralelă cât mai apropiată de realizările din Reghin, în Târgu Mureș s-ar putea reabilita Pokloșul, acesta fiind un prim și foarte important pas pentru infrastructura și arhitectura orașului.

Sursa foto: cluj.info.

Vezi si...

Slabeste acum, intreaba-ma cum!

 Shake-ul Formula 1 (550g): Alege 2 shake-uri din cele 6 arome delicioase, cum ar fi vanilie, …

Lasă un răspuns