Home / Uncategorized / Reacția BOR despre acuzațiile aduse preotului Cristian Pomohaci în scandalul sexual

Reacția BOR despre acuzațiile aduse preotului Cristian Pomohaci în scandalul sexual

SST Grup Transilvania

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, că Biserica percepe cu mâhnire un asemenea scandal, dar, în cazul în care înregistrarea se dovedeşte a fi autentică, vor fi luate cele mai dure măsuri.

Cristian Pomohaci fiind un foarte cunoscut cântăreț de muzică populară, activitățile paralele nu s-au intersectat mereu în cel mai fericit mod cu preoția, astfel că acesta pleca neanunțat, dar s-a așteptat permanent o îndreptare a sa, fapt care l-a adus în vizorul Arhiepiscopiei din Alba-Iulia, fiind sancționat și mustrat din aceste cauze. Una dintre mustrări a constat în recluziunea sa la o mănăstire din epahia respectivă, conform declarației purtătorului de cuvânt.

Cât despre situația celor patru copii adoptați de preotul Cristian Pomohaci, oficialul a declarat că nu cunoaște aceste aspecte ale vieții personale ale preotului, iar responsabili pentru detalii sunt reprezentanții Arhiepiscopiei din Alba-Iulia.

Vasile Bănescu a subliniat că, începând de luni, se așteaptă să fie cunoscute mai multe amănunte cu privire la ancheta comisiei de la Alba-Iulia.

Din perspectivă strict bisericească, dacă se dovedeşte a fi reală această înregistrare în care se pare că părintele este implicat, în acest caz, părintele va fi anchetat de Consistoriul din Alba Iulia, e vorba de o comisie care va analiza cazul şi care, dacă va constata autenticitatea înregistrării respective, va lua măsurile cele mai drastice. Acestea pot merge până la caterisirea părintelui Pomohaci, care înseamnă excluderea lui din cler. Nu va mai putea fi preot întrucât condiţia morală a statutului de preot nu coincide cu o asemenea practică. Cel mai probabil, părintele va fi caterisit”, a declarat Vasile Bănescu.

Bănescu a mai precizat că în măsura în care se dovedeşte că persoana cu care părintele Pomohaci ar fi vorbit este un minor, atunci situaţia capătă şi o conotaţie penală.

Sursa: Mediafax.

Vezi si...

Metoda loverboy. Atenție la falsele iubiri

Traficanţii de persoane sunt buni cunoscători ai psihologiei umane, ştiu ce “butoane” trebuie apăsate ca …

Lasă un răspuns