Home / Stiri / Pr. Cristian Pomohaci, primit cu aplauze la intrarea în Arhiepiscopia din Alba Iulia FOTO-VIDEO

Pr. Cristian Pomohaci, primit cu aplauze la intrarea în Arhiepiscopia din Alba Iulia FOTO-VIDEO

SST Grup Transilvania

ACTUALIZARE Preotul Cristian Pomohaci, acuzat de coruperea sexuală a unui minor, a fost primit cu aplauze de către susţinători înainte să intre în sediul Arhiepiscopiei din Alba Iulia, unde a avut loc o cercetare prealabilă în cazul său. El a venit însoţit de către o persoană, cel mai probabil avocatul său, preotul originar din Rebrișoara nefăcând declaraţii presei, ci adresându-se doar susţinătorilor cu „Doamne-ajută!”, scrie news.ro.

Cei aproximativ 300 de susţinători ai săi au sosit, luni înainte de prânz, cu autocare sau maşini personale din diferite judeţe din Ardeal considerând că acesta este nevinovat. Oamenii s-au adunat în curtea Catedralei în apropierea biroului arhiepiscopului de Alba Iulia, IPS Irineu, unde au spus rugăciuni cu glas tare şi au intonat cântece religioase. În zonă au fost şi  aproximativ 20-30 de jandarmi, care au asigurat ordinea.

Enoriaşii susţin că înregistrarea făcută publică pe internet este „o făcătură”, o „lucrare a Diavolului” şi au cerut să vorbească cu IPS Irineu. Rând pe rând, oamenii care s-au adunat într-un cerc, au luat cuvântul şi i-au adus laude preotului Cristian Pomohaci, scrie ziarulunirea.ro.

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, preotul Cristian Pomohaci a fost chemat luni la sediul Arhiepiscopiei pentru o cercetare prealabilă privind acuzaţiile care i se aduc şi pentru a da explicaţii referitoare la acestea.

La ora 14.30, preotul Cristian Pomohaci a plecat în grabă. Acesta a evitat contactul cu presa și s-a ascuns în sala în care a fost audiat unde a stat mai bine de o oră pentru a evita întrebările jurnaliștilor. Preotul a fost scos din Arhiepiscopie pe o ușă lăturalnică de un alt preot care conducea o mașină cu numere de Mureș „DUH”. Mașina lui Pomohaci – MS11SUS a rămas parcată în spatele Catedralei, acesta preferând să părăsească Arhiepiscopia cu o altă mașină, scrie alba24.ro.

Poliția a sesizat organele judiciare după apariția fișierului audio în care preotul ar fi încercat racolarea unui minor în scopuri sexuale. ”În cursul zilei de azi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârşit în prezenţa sau asupra unui minor, motiv pentru care s-a dispus efectuarea de verificări prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de racolare de minori în scopuri sexuale”, a declarat pentru stiripesurse.ro Andreea Pop, purtător de cuvânt IPJ Mureș.

Sursa: timponline.ro.

Sursa foto: ziarulunirea.ro.

Vezi si...

65 de jurnalişti au fost ucişi în lume în 2017!

Şaizeci şi cinci de jurnalişti au fost ucişi în lume în 2017, dintre care cincizeci …

Lasă un răspuns