Home / Cultura / Povestea de succes a târgumureșeanului Claudiu Bologa

Povestea de succes a târgumureșeanului Claudiu Bologa

SST Grup Transilvania

Un sculptor român necunoscut în țară, dar foarte faimos peste hotare, un pictor din Târgu-Mureș care a făcut vitralii pentru George Bush și Papa Ioan Paul al doilea, un meșter fierar care lucrează după o tehnică atât de veche încât doar 4 oameni de pe pământ mai știu de ea, un businessman cu simț estetic și un scop în viață: să scoată din anonimat artiștii români. Din această combinație a renăscut în România bijuteria de artă, care, după gloria ei interbelică, aproape că dispăruse.

Bijuteria de artă a suferit un declin în perioada comunismului, luxul fiind interzis. După căderea regimului, în anul 1998, Claudiu Bologa s-a hotărât să reînvie meseria bunicului său. Cu o mare dificultate a reușit să găsească o mână de oameni talentați și creativi pentru a forma o echipă ce ii vor oferi unicitate și valoare produselor sale.

Priviți materialul video de mai jos pentru a afla povestea de succes a târgumureșeanului și a echipei sale.

 

Talentul românesc este apreciat peste tot!De la Papa Ioan paul al doilea la George Bush. De la Gina Lollobrigida până la mari actori de la Hollywood. De la noi în întreaga lume. De la fier forjat la material unicat în lume.

Posted by Adrian Nicolae Nita on 26 August 2017

 

Sursa video: Emisiunea „În premieră”. Adrian Nicolae Nita, Facebook.

Vezi si...

21 decembrie 1989: Revoluţia din oraşul tău – Tîrgu-Mureş

“A ieşit pe uşă şi nu s-a mai întors. A murit chiar lângă mine. A …

Lasă un răspuns