Home / Uncategorized / Parlamentul a eliminat obligativitatea ca pe etichetele produselor lactate să apară procentul de lapte praf.

Parlamentul a eliminat obligativitatea ca pe etichetele produselor lactate să apară procentul de lapte praf.

SST Grup Transilvania

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 217 voturi pentru, 3 împotrivă şi 48 abţineri, proiectul care modifică Legea 88/2016 referitoare la etichetarea laptelui proaspăt pentru consum şi a produselor lactate, prin care s-a dorit înlăturarea unor dificultăți în implementarea prevederilor, fiind abrogată obligativitatea ca pe etichetele produselor lactate să fie prevăzut procentul de lapte praf pe care îl conţin.

Proiectul de lege prevede că eticheta de pe produsele lactate trebuie să cuprindă ţara de origine sau locul de provenienţă a laptelui cu ponderea cea mai mare, numele operatorului economic procesator al laptelui, fiind eliminată denumirea ambalatorului sau marca de identificare. În plus, a fost abrogată obligativitatea ca pe etichetele produselor lactate să fie prevăzut procentul de lapte praf pe care îl conţin.

Modificările de compoziţie se vor specifica pe etichetă: îmbogăţirea laptelui cu proteine lactate, săruri minerale şi vitamine. Condiţiile pentru menţiunile suplimentare care se introduc pe câmpul vizual sunt: înscrierea pe etichetă produsului finit a menţiunii „Produs natural” va reveni doar celor care folosesc în proporţie de 100% ca materie primă laptele provenit de la vaci, bivoliţe, oi şi capre şi componente naturale provenite strict din lapte, fără a avea în compoziţie produse de origine vegetală sau animală alta decât laptele.

Sursa: ziuanews.ro.

Vezi si...

Metoda loverboy. Atenție la falsele iubiri

Traficanţii de persoane sunt buni cunoscători ai psihologiei umane, ştiu ce “butoane” trebuie apăsate ca …

Lasa un raspuns

CONECTEAZA-TE CU