Home / Uncategorized / Metoda loverboy. Atenție la falsele iubiri

Metoda loverboy. Atenție la falsele iubiri

SST Grup Transilvania

Traficanţii de persoane sunt buni cunoscători ai psihologiei umane, ştiu ce “butoane” trebuie apăsate ca să păstreze controlul asupra victimei. Cu toţii cedăm mai uşor în faţa unei rugăminţi atunci când ea vine din partea unui prieten sau al unei rude şi traficanţii ştiu foarte bine acest lucru. Astfel, recrutorii preferă metoda loverboy, deoarece odată ce victima este îndrăgostită şi convinsă că viitorul ei este alături de traficant, este mai uşor de manipulat şi de controlat. Însă dragostea pe care o promit aceştia este una falsă, deoarece pentru ei victima nu este o fiinţă vie cu dreptul de a-şi trăi viaţa aşa cum consideră, ci un “bun”, un “obiect” de care se folosesc în scopuri financiare.

În ce constă metoda loverboy?

 

 

 

 

 

Recrutorul iniţiază o relaţie de prietenie cu victima, care apoi se transformă într-o relaţie de iubire şi astfel îi câştigă încrederea. Loverboy-ul este carismatic şi ştie cum să îşi aleagă victimele din grupuri vulnerabile, fete cărora le poate câştiga încrederea. El ajunge să fie o persoană de suport pentru victimă şi chiar pentru familia ei. Relaţia de cuplu dintre cei doi este firească până la un punct şi poate dura câteva luni sau câţiva ani.

Apoi, traficantul îşi manipulează psihic şi emoţional victima şi o convinge să facă orice îi cere. Traficantul îi promite victimei că situaţia în care se află este una temporară, până când vor strânge suficient de mulţi bani ca să scape de datorii, sau ca să îşi cumpere o locuinţă sau chiar ca să se căsătorească. Indiferent de promisiunea făcută, totul este o minciună, deoarece scopul final este ca traficantul să strângă bani pentru el.

 

 

Vezi si...

Locomotiva unui tren în care se aflau circa 100 de pasageri a luat foc

Locomotiva unui tren Regio, care se deplasa între localităţile Gorneşti şi Periş, din judţeul Mureş, …

Lasă un răspuns