Home / Uncategorized / Colegiul ”Unirea” trebuie mutat într-o locație în care să se poată face investiții și modernizări

Colegiul ”Unirea” trebuie mutat într-o locație în care să se poată face investiții și modernizări

SST Grup Transilvania

În acest sens, deputatul Marius Pașcan solicită Consiliului Local și Primăriei Tîrgu-Mureș să soluționeze definitiv situația acestei unități școlare care funcționează într-o clădire retrocedată.
Deputatul de Mureș a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că termenul de eventuală anulare a deciziei de retrocedare s-a prescris, iar clădirile Colegiului Național „Unirea” au revenit definitiv proprietarului.

Pașcan oferă ca soluții pentru mutarea pe viitor a școlii, imobilele de la liceul de Construcții sau construirea unui campus în zona fostei unități de tancuri de lângă Podul Mureș:

„Câtă vreme Colegiul rămâne în chirie, are un spațiu neadaptat nevoilor curente, modernizării, dotării laboratoarelor, și nu are cum să-și continue activitatea sub presiunea unor permanente conflictualități. Eu cred că Primăria, Consiliul Local Tg. Mureș sunt obligate să găsească o soluție pentru mutarea Colegiului Național ”Unirea” din clădirea respectivă. Pe termen lung, să facă o investiție, ori pentru construirea unui campus școlar, și am oferit ca o soluție fosta cazarmă Podul Mureș. O altă variantă, este fostul liceu de Construcții, care să poată fi modernizat integral.”

Primăria Tîrgu-Mureș a încheiat, în anul 2014, un contract de închiriere, pe 20 de ani, pentru clădirile Colegiului Național „Unirea”, plătind bisericii Romano-catolice aproape 25.000 lei/lună.

Sursa: radiomures.ro.

Vezi si...

Metoda loverboy. Atenție la falsele iubiri

Traficanţii de persoane sunt buni cunoscători ai psihologiei umane, ştiu ce “butoane” trebuie apăsate ca …

Lasă un răspuns